Beyin
İnsan beyni üç kiloluk gri maddeden çok daha fazlası. Tüm yaşam fonksiyonlarımızı bilinçli ve bilinçsiz olarak kontrol eder. Tüm hatıralarımızı, duygularımızı, yaratıcılığımızı ve ahlakımızı içine alır.

İnsan beyni üç kiloluk gri maddeden çok daha fazlası. Tüm yaşam fonksiyonlarımızı bilinçli ve bilinçsiz olarak kontrol eder. Tüm hatıralarımızı, duygularımızı, yaratıcılığımızı ve ahlakımızı içine alır. Vücudumuzda beynimiz tarafından yönetilmeyen birkaç şey var. Beyin bir beyincik, beyincik ve beyin sapından oluşur. Bunun içinde, iki yarım küre ve birkaç lob'a ayrılır. Beyin, dokunma, görme ve duyma gibi temel duyuların yanı sıra konuşma, akıl yürütme ve duygu gibi daha karmaşık işlevleri de yerine getirir. Beyincik, hareket, duruş ve dengeden sorumludur.
Beyin sapı nefes alma, kalp atış hızı, uyku döngüleri ve yutma gibi bilinçsiz işlevlerde yardımcı olur. Beynin ana bölümünde, beyin, doğal çatlaklar var. Bu çatlaklara lob adı verilir ve her biri belirli bir işleve hizmet eder, ancak kendi başlarına çalışmaz. Örneğin, ön lob kişiliği, davranışı ve duyguyu idare eder; bu parietal lob olmadan çalışamaz. Parietal lob, dili ve görsel ve duyulabilir duyuları yorumlar. Gördüklerimizi ve duyduklarımızı yorumlayan bir lob olmadan, uyarana tepki veremeyiz.